ОДИ ГОРЕ

Тура по водопадите Ел Лимон (пешачење и пливање)

$48.50

The Waterfalls El Limon Hiking with local Tour Guides. Visiting cacao and Coffe forest under Coconuts Palms Canopy. When you arrive at the Waterfalls you are allowed to swim and Set the time with your Local Guide.

Learn with locals about Nature and history from Samana and get a Safe trip. Get your Tickets in Offer Today.

 

Ве молиме изберете датум за турнејата 

Опис

Just Hiking to the Waterfalls

El Limon waterfalls Tour (hiking and swimming)

Преглед

The Waterfalls El Limon Hiking with local Tour Guides. Visiting cacao and Coffe forest under Coconuts Palms Canopy. When you arrive at the Waterfalls you are allowed to swim and Set the time with your Local Guide.

Learn with locals about Nature and history from Samana and get a Safe trip. Get your Tickets in Offer Today.

 

 • Пешачење
 • The guide provides instructions and Supervision
 • Fees to the National Park

 

Вклучувања и исклучувања

 

Вклучувања

 1. Hiking   Tour
 2. Сите даноци, такси и трошоци за ракување
 3. Локални даноци
 4. Локален водич

Исклучувања

 1. Food Not Included
 2. Бакшишите
 3. Трансфер
 4. Алкохолни пијалоци
 5. Food on the Beach not included

 

Поаѓање и враќање

Патникот ќе добие точка за состанување по Процесот на резервација. Турите започнуваат и завршуваат во нашите точки за состаноци.

 

Што да очекувам?

 

Земете ги вашите билети for visiting The Waterfalls El Limon in Samana hiking with a Local Tour Guide.

Турата, организирана од „Booking Adventures“ започнува на собирното место поставено со туристичкиот водич.

El Limon waterfalls with a local tour guide. Book a hiking trip by the Forest going around the edge of the Limon River, visiting cacao and Coffe plantations under the Coconuts shadows palms trees.

First, stop in the Small waterfall where usually there are not many people and you can swim around. After we continue to the big waterfall where we will stay for an hour or more if you want to.

After the Hiking, you can set if you will like lunch with an extra charge.

 

Што треба да донесете?

 • камера
 • Одвратни пупки
 • крема за сонце
 • Шапка
 • Удобни панталони
 • Пешачки чевли за шума
 • Облека за пливање

 

Хотелски пикап

За оваа тура не се нуди земање хотел.

 

Забелешка: Доколку сте резервирани во рок од 24 часа од времето на поаѓање на турата/екскурзијата, можеме да организираме подигање во хотел со дополнителни трошоци. Откако ќе заврши купувањето, ќе ви испратиме целосни информации за контакт (телефонски број, адреса на е-пошта, итн.) за нашиот локален туристички водич за да организираме аранжмани за подигање.

Потврда за дополнителни информации

 1. Билетите се потврда по плаќањето на оваа турнеја. Можете да го прикажете плаќањето на вашиот телефон.
 2. Точката за состаноци ќе се добие по процесот на резервација.
 3. Децата мора да бидат придружувани од возрасен.
 4. Не е достапно за инвалидска количка
 5. Доенчињата мора да седат во скут
 6. Не се препорачува за патници со проблеми со грбот
 7. Не се препорачува за бремени патници
 8. Нема проблеми со срцето или други сериозни медицински состојби
 9. Повеќето патници можат да учествуваат

Политика за откажување

За целосно враќање на средствата, откажете се најмалку 24 часа пред датумот на започнување на искуството.

Контактирајте не?

Резервирање авантури

Локалните жители и Националните Туристички водичи и услуги за гости

Резервации: Тури и екскурзии во Дом.

📞 Тел/Whatsapp  +1-809-720-6035.

📩 reservabatour@gmail.com

Ние сме флексибилни поставувања на приватни тури од Whatsapp: (+1) 829 318 9463.

Parque Nacional Los Haitises, Република Доминикана
mk_MKMacedonian