TINDAK UP

pengalaman liyane LOS HAITISES NATIONAL PARK KAYAKING TRIP KAPAL KANOES TAíNO ATV ( FOURWHEELS ) SEPEDA GUNUNG HIKIKING Sewengi IN LOS HAITISES blumbang alam NGONTON manuk
Apa sing kudu ditindakake ing Taman Nasional Los Haitises

Aktivitas ing Taman Nasional Los Haitises

Sampeyan bisa nemokake kabeh aktivitas kita lan ing wektu sing padha nggawe reservasi sadurunge teka. Yen sampeyan kudu ngubungi Certified Guides kanggo Pariwisata lan Lingkungan: +(+1) 829 318 9463 Whatsapp.

Taman Nasional Los Haitises 

Jembar wewengkon 1.600 km², Taman Nasional Los Haitises minangka salah sawijining permata sistem taman nasional Republik Dominika. Los Haitises, sing nerjemahake "tanah pegunungan" ing basa Taíno, narik akeh pengunjung sing teka ing kene kanthi prau kanggo ndeleng formasi rock sing apik banget sing metu saka banyu. Taman iki uga nduweni bakau sing subur ing sadawane teluk, sing dihiasi karo kunci kanggo koloni manuk lan seri guwa sing dikenal kanthi jumlah petroglif lan piktograf paling akeh ing negara kasebut.

Manuk ing Taman Nasional Los Haitises

Sampeyan bakal gampang ndeleng elang Ridgway kang kaancam, Woodpecker Sierra, Woodpecker Hispaniola, uga pelikan, kuntul, kuntul lan manuk megah liyane sing mabur ngliwati lanskap ekstensif taman kasebut. Los Haitises uga nduweni salah sawijining alas udan ing Republik Dominika. Jelajahi taman kanthi prau saka Samaná, menek alas udan kanggo ndeleng flora saka cedhak, utawa kayak liwat sistem mangrove sing subur.

Kunjungan menyang Taman Nasional Los Haitises iku nengsemake. Iku tur ora iso lali ngendi kita bakal contemplate kaya sawetara liyane ing donya. Iki minangka papan paradisiacal sing ngeterake kita menyang jaman dinosaurus. Miturut cara, adegan penting saka film kasebut direkam ing Los Haitises. taman jurassic .

Taman Nasional Los Haitises minangka salah sawijining atraksi ekologis utama Republik Dominika. Los Haitises minangka karst utawa relief ing watu, watu gamping tropis ing mogotes, minangka ciri zona iklim bumi kasebut. Ing morfologi njaba kasebut nuduhake bukit, koridor lan lembah, lan ing rongga morfologi internal, sawetara dimensi gedhe kayata ing pesisir. Iki minangka alas pesisir lembab sing padhet ing sisih kidul Teluk Samaná, minangka cadangan gedhe sing kebak guwa-guwa, piktograf Taino, alas sing lembab, lan atusan spesies manuk, akeh sing endemik. Ciri sing mbedakake papan mistis iki karo taman liyane ing pulo kasebut yaiku mogotes utawa "lomitas", sing dhuwure 40 meter, lan nutupi kabeh permukaan taman. Fenomena iki kedadeyan amarga geografi karst wilayah kasebut, lan angin perdagangan sing, nalika tabrakan karo mogot, mundhak lan ngasilake udan meh saben dina ing taun.

Taman Nasional Los Haitises minangka salah sawijining permata makutha ing sistem taman nasional Republik Dominika. Los Haitises tegese "tanah pagunungan" ing Taino, lan Taman menehi panganan siji saka sawetara alas tropis sing isih ana ing pulo kasebut. Taman iki, sing uga nduweni alas bakau sing jembar, ambane 1.600 km² (618 sq mi). Keajaiban alam sing kapenuhan akeh kunci lan guwa, alas ing kana digunakake minangka lokasi kanggo film Jurassic Park. Gampang kanggo nemokake Ridgway's Hawk, Hispaniolan Piculet, Hispaniolan Woodpecker, Emerald Spanyol, pelikan, frigatebirds, kuntul lan akeh manuk sing mabur.

Dheweke Taman Nasional Los Haitises Iki digawe ing Republik Dominika kanthi Undang-undang 409 tanggal 3 Juni 1976, sanajan ing taun 1968 UU 244 wis nggawe Hutan Cadangan sing diarani Zona Larangan Los Haitises.

 

Watesan Taman Nasional Los Haitises

Watese, lan mulane permukaane, wis diowahi kaping pirang-pirang lan saiki ora ditemtokake. Dumunung ing provinsi Samaná (kalebu bagéan Teluk Samaná) lan rampung ing provinsi Monte Plata lan Walikota Hato. Haitises tegesé tlatah dhuwur utawa tlatah pegunungan, senajan klompok bukit utawa “mogotes” duwé dhuwuré antara 30 nganti 40 mèter.

Saka sudut pandang hidrografi, Los Haitises lan wilayah pengaruhe dumadi saka rong wilayah: cekungan ngisor Kali Yuna lan wilayah Miches lan Sabana de la Mar. lan sing saka Barracote. Kajaba iku, ing wilayah kasebut ana kali Payabo, Los Cocos lan Naranjo, lan Cabirma, Estero, Prieto lan saluran liyane.

Aspek penting yaiku tatanan geomorfologi karst sing nemtokake, antara liya, sistem guwa kanthi conto piktograf lan petroglif kayata guwa La Reyna, San Gabriel lan La Línea.

Zona karst Los Haitises dumadi saka bukit-bukit (mogotes) sing cedhak karo lembah (ngisor) ing antarane. Mogot ing interior lan tombol Teluk Samaná nduweni asal sing padha, mung beda-beda amarga dhasar ing antarane tombol dikuwasani dening banyu segara lan kurang dhuwur tinimbang mogotes.

Formasi karst Los Haitises nduweni ekstensi 82 km, saka Sabana de la Mar nganti Cevicos, 26 km, sisih kidul Teluk Samaná nganti Bayaguana. Wilayah karst liyane sing padha ditemokake ing sisih lor Teluk Samaná lan sisih kidul Sosúa lan Cabarete.

 

Flora Taman Nasional Los Haitises


Flora Los Haitises minangka ciri saka rong zona urip: alas lembab subtropis (Bh-S) lan alas subtropis banget lembab (Bmh-S). Iki ngreksa sisa-sisa alas wakil spesies godhong amba kayata cabirma santa (Guarea trichiliodes), cedar (Cedrela odorata), ceiba (Ceiba pentandra), mahoni (Swietenia mahagoni), copey (Clusia rosea) lan godhong (Coccoloba pubescens). Kajaba iku, akeh spesies anggrek.

Vegetasi Los Haitises saiki akehe alas. Terrain lan lemah wis ngidini pangembangan sawetara varian saka alas. Alas dibedakake antarane mogot, ing lemah mineral karo bahan organik, lan alas ing ndhuwur mogotes, ing watu lan meh tanpa lemah mineral.

Taman iki ngemot sampel paling gedhé saka bakau Karibia, ing ngendi spesies kaya mangrove abang (Rhizophora mangle) lan bakau putih (Laguncularia racemosa) didominasi.

Fauna Taman Nasional Los Haitises


Fauna Los Haitises macem-macem lan minangka wakil paling nasional ing kabeh wilayah alam sing dilindhungi ing Republik Dominika, amarga lingkungane sing beda. Mamalia ana ing macem-macem spesies kelelawar uga ing hutía (Plagiodontia aedium) lan solenodon (Solenodon paradoxus); Loro-lorone spesies endemik lan kaancam punah.

Amarga minangka taman pesisir-segara, ana fauna manuk sing ora ana tandhingane, kanthi mayoritas perwakilan spesies endemik, asli lan migrasi sing ora bisa ditemokake ing negara liya. Sawetara spesies kasebut yaiku pelikan utawa gannet (Pelecanus occidentalis), earwig (Fregata magnificens), burung beo (Amazona ventralis), manuk hantu (Tyto alba) lan manuk hantu kuping dawa (Asio stygius).

Lanskap Taman Nasional Los Haitises 


Taman Nasional Los Haitises ngemot unsur lanskap sing apik banget kayata Teluk San Lorenzo, kunci sing beda-beda lan populasi bakau. Antarane Boca del Infierno lan El Naranjo Arriba, Cayo de los Pájaros dumunung. Iki gampang dikenali dening ngarsane, mabur liwat ing dhuwur kurang, meh permanen, earwigs lan pelikan. Wit sing paling dhuwur tuwuh ing tengah kunci, yaiku bagean sing paling dhuwur. Copey dominan lan cabang horisontal digunakake dening manuk kanggo perching. Wit ara (Ficus aff. laevigata) lan wit badam (Terminalia catappa) minangka bagéan saka wit-witan liyane. Kanggo ngunjungi taman, papan sing paling akeh digunakake yaiku Samaná lan Sabana de la Mar.

Wisata menyang Taman Nasional Los Haitises


We offer dolan ekologis lan sayah iki departing saka kabeh hotel ing wilayah beda Republik Dominika, departing saka picturesque lan romantis Puerto de Samaná ing prau nyaman lan aman, diiringi guide pakar, karo nedha awan lan ombenan klebu.

Wisata menyang Taman Nasional Los Haitises:
Ekskursi menyang Taman Nasional Los Haitises bisa digabungake kanthi macem-macem cara.
Transportasi bis nyaman AC saka hotel ing Bayahibe-La Romana, Boca Chica, Juan Dolio, Santo Domingo lan Puerto Plata.

Papan ing Samana Pier ing prau nyaman utawa Catamarans karo kabeh ngukur keamanan nganti tekan Los Haitises.
1. Mlaku-mlaku liwat mangrove lan pulo
2. Iringan panuntun ahli
3. Pajak Klebu
4. Nginep sewengi ing hotel ing Samana (yen lelungan rong dina)
5. Delicious Buffet nedha awan ing Cayo Levantado Island karo kabeh ombenan klebu

Menu prasmanan ing Cayo Levantado

- Pasta kadhemen
- salad Rusia
- Beras putih, beras lan kacang-kacangan
- Pitik BBQ
- Iwak kukus
- Woh-wohan tropis
- roti Prancis
-Kopi, ombenan lokal

Video Taman Nasional Los Haitises

Parque Nacional Los Haitises, Republica Dominicana
jv_IDJavanese